Paşi pe nisip

PasiAm avut un vis:
Mergeam pe o plajă,
iar Dumnezeu
păşea alături de mine,
paşii ni se imprimau pe nisip,
lăsând o urmă dublă:
una era a mea, cealaltă a Lui.

[mai mult]

Te iubesc exact aşa cum eşti

de Sandy Stevenson

... în timp ce îţi cauţi propriul tău stil, prin intermediul căruia poţi intra în legătură cu lumea înconjurătoare. Respect felul în care optezi să îţi înveţi lecţiile de viaţă.

Ştiu, că acest lucru este bine exact aşa, eşti exact cine doreşti să fii, şi nu ceea ce se potriveşte aşteptărilor mele ori ale celorlalţi.

[mai mult]

Cugetări despre artă

Hamvas Béla

„La noi, europenii epocii moderne, arta are un cu totul alt rol decât avea la cei din vechime, ori decât are chiar şi azi la cei cu pielea colorată. Pe vremuri artistul înfrâna forţele naturii. Le-a ordonat, le-a armonizat şi le-a împăcat. Toate realizările înalte ale acestei arte străvechi, precum cele chinezeşti, greceşti, toltece, şi egiptene erau, exact din această cauză, tot atâtea tipuri de manifestări orfice. Azi le-am numi clasice. Opera orfică este un cristal, care structurează toate forţele implicate într-o formă definitivă. Arta noastră nu se află sub semnul cristalului, ci sub cel al vârtejului. Artiştii noştri invocă. Tocmai de aceea, în opoziţie cu arta cea veche, clasică, a noastră este magie. Ea nu înfrânează şi nici nu ordonează forţele lumii, ci prin intermediul propriilor sale formule magice le trezeşte şi le eliberează pe acestea. Arta noastră nu este de natură orfică, ci una magică.

[mai mult]

Arta Spirituală

Spiritualitatea şi arta au fost strâns interconectate din totdeauna. Chiar şi tradiţiile religioase se folosesc adesea de artă, pentru a-şi face mesajul mai accesibil şi spre a-l transmite la un nivel mai profund.

Este binecunoscut faptul că o operă artistică inspirată îl poate extrage din banalitatea cotidianului pe cel care se deschide către ea, iar în cazuri mai fericite chiar poate înlesni pentru acesta apariţia unei stări de conştiinţă mai elevate. La fel ca o meditaţie profundă sau o rugăciune.

[mai mult]

Evenimente

Curs Yoga[mai mult]
Curs de Ayurveda[mai mult]
Ziua Internațională Yoga[mai mult]
Săptămâna Spiritualităţii[mai mult]
Săptămâna Îngerilor şi a Arhanghelilor[mai mult]
Curs de comuniune cu entităţile angelice[mai mult]
[toate evenimentele]