Confesiuni în aşternut

Cum să savurăm plăcerea

"Marele şi Unicul Orgasm Masculin" este un mit care îşi trăieşte ultimele zile. Stilul «iepuraş» al bărbatului nu acoperă nici pe departe plaja de dorinţe şi aspiraţii a cuplului, mai ales că nici nu prea este un stil. Aduce mai degrabă a goană ameţitoare spre “Marele Sfârşit”. Un sprint genital care ia startul doar pentru a fi încheiat cât mai repede.

De ce aşa şi nu altfel? Pentru simplu motiv că orgasmul masculin a ajuns sinonim cu ejacularea. Ne precipităm să eliminăm lichidul seminal în speranţa că vom primi rapid răsplata trudei noastre de 5-10 minute. Sperma devine pentru noi simbolul plăcerii maxime şi totodată garanţia ei. Totul este subvenţionat şi ghidat de instinctul sexual care ne şterpeleşte de sub nas un întreg univers de senzaţii amoroase rafinate. Pentru câteva momente erosul primar atinge cote paroxistice, câteva spasme musculare, apoi doar tăcere…

Preţul exorbitant al ejaculării

Tăcerea iubitului, nu şi a iubitei. Chiar dacă ea nu spune nimic atunci, ce bărbat poate evita şuvoiul de acuze şi nemulţumiri – nu neapărat pe teme erotice - care o să urmeze conform principiului „bombă cu efect întârziat”? Din orice motiv şi la orice oră, neobosită, ea îl pune la zid pentru orice flecuşteţ. Însă frustrarea nu este doar a femeii. Tributul plătit de bărbat pentru cele câteva momente de plăcere explozivă este foarte scump: vlăguire, îmbătrânire prematură, impotenţă, neîmplinire sufletească şi erotică.

Da, neîmplinire erotică. Sau cunoşti vreun bărbat care poate afirma sus şi tare că 5-7 secunde de orgasm îi ajung? Chiar dacă se produc de 3, 4, 5, 6 ori într-o noapte... Noapte pe care sigur nu ne-o putem permite... în fiecare zi. Şi cu cât trece timpul, vom avea parte de aceste 5 – 7 secunde din ce în ce mai rar. O dată pe săptămână sau, mai rău! bilunar.

De la sex rapid la arta extazului

Ce să mai vorbim de femei care, multe dintre ele, nici n-au cunoscut orgasmul. Chiar şi unul scurt, specific bărbaţilor. Nu prea au cum. Totul se petrece prea repede pentru ele. Totul este atât de carnal. Această fixaţie a noastră asupra punctului terminus dintre picioare nu are cum să descătuşeze cascadele orgasmatice de care sunt ele în stare. E nevoie de multă iubire, deschidere şi înţelegere faţă de ceea ce reprezintă universul feminin. Numai atunci ne putem bucura de fructele plăcerii înzecite pe care ele, iubitele, ni le pot oferi.

Pentru asta trebuie să facem un pas mic, dar crucial: abolirea sexului în favoarea artei de a face dragoste. Să renunţăm la descărcarea rapidă, în schimbul savurării fără limită de timp a avalanşei de scurt-circuite care ne zguduie fiinţa în timpul orgasmului.

Orientalii spun: „Plăcerea trebuie trăită, nu consumată”. Această mutaţie de mentalitate e paşaportul nostru spre paradisul erotic.

Sursa: venus.org.ro

Evenimente

Curs Yoga[mai mult]
Curs de Ayurveda[mai mult]
Ziua Internațională Yoga[mai mult]
Săptămâna Spiritualităţii[mai mult]
Săptămâna Îngerilor şi a Arhanghelilor[mai mult]
Curs de comuniune cu entităţile angelice[mai mult]
[toate evenimentele]