Fotografia Sufletului în Clipa Morţii

Cercetătorul de origine rusă, prof. univ. Konstantin Korotkov a reuşit cu ajutorul unei camere foto bioelectrografice să surprindă pe peliculă momentul în care sufletul părăseşte defintiv trupul unui muribund pentru a trece în lumea de dincolo. Fotografia a fost realizată printr-o metodă de vizualizare a unui gaz ce a fost eliberat în aerul camerei în care se afla persoana respectivă. Această realizare ştiinţifică de fotografie avansată, este pasul următor al celebrei metode Kirlian şi ne arată cum forţa vieţii părăseşte treptat trupul.

Fotografie realizată prin metoda lui Korotkov a unui suflet care e pe cale să părăsească definitiv trupul său.

Potrivit lui Korotkov, suflul subtil al vieţii (şi sufletul) părăseşte mai întâi capul şi zona buricului. Pe de altă parte, el rămâne cel mai mult timp în zona inimii şi în zona inghinală. Profesorul Korotkov a remarcat de asemenea faptul, că în cazurile de moarte violentă şi neaşteptată, sufletul celui decedat exeprimentează o asemenea stare de confuzie, încât încearcă să se mai reîntoarcă în trupul deja mort, chiar şi după ce s-a desprins defintiv de el.

Prof. fizician rus. dr. Konstantin Korotkov, PhD., un om de ştiinţă cu experienţă îndelungată în domeniul cercetării este în prezent axat pe studiul energiei organismelor vii. În viziunea sa, aceasta energie poate fi descrisă pe scurt, ca fiind energia unui câmp de electroni, măsurat în electronvolţi, care se deplasează prin trup cu ajutorul apei conţinută în organism, iar un rol important în circulaţia energiei îl joacă ţesutul conjunctiv. Aceste deplasări, sau mişcări continue ale energiei în fiinţa umană, au fost cunoscute de mii de ani în tradiţiile orientale antice, unde le întâlnim ca deplasându-se în şi prin meridiane conform sitemului Taoist, sau a centrilor secreţi de forţă, CHAKRA, şi a canalelor subtile energetice NADI, cunoscute astfel în Yoga şi în Tantra.

La ora actuală, această deplasare sau mişcare a energiei subtile vitale, sau PRANA în tradiţia yoghină secretă, poate fi ştiinţific pusă în evidenţă prin diverse metode, printre care amintim monitorizarea modificărilor de temperatură corpului sau eliberarea de fotoni/electroni de către organism. Cu toate acestea Korotkov susţine – la unison cu tradiţia sistemului Yoga – că deşi fiinţa umană este înzestrată cu nenumărate trasee sau canale energetice nu toate dintre ele sunt activate energetic, cu toate că există anumite zone prin care energia va circula mai uşor, depinzând şi de starea lăuntrică, şi de ciclul temporal căruia îi este supusă sau în care se află la momentul respectiv. Fiinţa umană este supusă la mai multe cicluri energetice: cel zilnic (circadian), lunar, anual, odată la aproximativ 12 ani, etc.

Cu ajutorul metodei de monitorizare a emisiei de electroni şi fotoni, stimulată prin intermediul unui câmp electromagnetic, poate fi măsurată energia la aproape orice, începând cu diversele obiecte, ale apei, a pietrelor şi plantelor până la corpurile animalelor şi inclusiv al unei fiinţe umane.

Pentru energizarea corespunzătore a corpului, este absolut esenţială apa de calitate bună!

Korotkov a remarcat de exemplu, că un impact semnificativ asupra bilanţului energetic al corpului nostru îl are apa pe care o bem. El consideră (la unison cu mulţi alţi cercetători printre care un loc de cinste îl ocupă cercetătotul japonez Masaru Emoto) ca fiind o apă "bună" numai apa dintr-o sursă naturală (cum ar fi de la izvor) fără substanţe poluante în ea şi cu un raport echilibrat de minerale. De asemenea, este important ca apa sa fie, aşa zis, structurată. Dacă apa este agitatăe considerabil într-un anume mod particular, în ea se formează radicali activi. Existenţa lor, deşi durează un timp extrem de scurt, este suficientă pentru a permite să se formeze grupuri de structură cristalină la nivelul atomilor/moleculelor de minerale.

O astfel de apă este mult mai bine acceptată de organism, deoarece fluidele corpului nostru, inclusiv sânge, sunt la rândul lor structurate. Apa de la reţeaua de alimentare cu apă (sau apa de robinet) ar trebui, după Korotkov, să treacă prin următorul proces: mai întăi de filtrare(mecanică, osmoza inversă fiind în mod special nerecomandată de Korotkov, deoarece acest proces interferează cu structura apei):

  • la început prin hârtie (impurităţi mecanice),
  • la al doilea pas prin cărbune
  • la al treilea pas prin material textil fabricat din microfibră

şi doar atunci, la pasul al patrulea, ar trebui să recurgem la folosirea unui aparat care asigură crearea structurilor dorite în apă.

Legumele şi fructele fără miros nu mai sunt bune!

Prof. univ. Korotkov a studiat de asemenea şi alimentele pe care le mâncăm zilnic şi observat, că calitatea produselor alimentare americane (şi, probabil, nu doar americane), din lanţurile de hypermaketuri este dezastruoasă. El recomandă alimentele proaspete din surse de încredere (niciodată modificate genetic) şi în caz de criză, adică dacă nu avem la dispoziţie nimic mai bun decât un supermarket, atunci spune el în acord cu tradiţia milenară Ayurveda, să mirosim fructele şi legumele şi să eliminăm din dieta noastră tot ceea ce nu are nici un miros. După Korotkov simţul mirosului este esenţial şi foarte subestimat si spre deosebire de animale, fiinţa umană îl foloseşte doar infim. Simţul mirosului are un efect direct asupra noastră: dacă simţim mirosul mâncării de pe o masă, organismul se va pregăti automat pentru a digera anumite substanţe conţinute în acea mâncare pe care am mirosit-o.

Pe de altă parte, mirosurile sintetice fac organismul nostru doar confuz. Noi receptăm tot timpul senzaţii olfactive, dar suntem conştienţi doar de un procent mic dintre ele (spre exemplu, dacă ne dăm cu un parfum, după aproximativ 15-20 de minute noi nu îl mai simţim, nu pentru că el ar fi dispărut ci pentru că noi ne-am obişnuit cu el şi îl ignorăm). De asmenea, simţul mirosului este direct legat de creier fără posibilitatea de a-l opri, cum ar fi în cazul ochilor pe care putem să îi închidem dacă nu dorim să vedem ceva, şi în funcţie de natura mirosului creierul nostru dă un feedback chiar şi la nivel psihic şi mental. Este binecunoscută situaţia în care anumite persoane nu pot să facă dragoste dacă mirosul fiinţei de sex opus nu le place. De asemenea, este cunoscută şi legătura dintre simţul mirosului si memorie, legătură care este folosită ca metodă terapeutică în cazul celor care suferă de amnezie.

Reîntorcându-ne la experienţele lui Korotkov, putem deduce, că atunci când o fructă sau o legumă are încă mirosul ei specific, atunci ea conţine încă energia vitală necesară organismului pentru a trăi sănătos. Cu cât hrana pe care o mâncăm este mai naturală, mai pura (fără pesticide, etc) cu atât şi calitatea vieţii şi a sănătăţii noastre este mai bună.

Fără aer murim. Fără aer curat ne îmbolnăvim

Este esenţială, ne spune cercetătorul rus, şi influenţa aerului pe care îl respirăm, mai precis influenţa ionilor negativi asupra stării noastre de sănătate.

Korotkov face referire la experienţele lui Cizevskij din anii ‘40 şi ‚50, în care Cizevskij a plasat doua grupuri de şobolani în două cuşti închise ermetic. Prima a fost umplută cu aer fără ioni negativi iar cea de a doua cu aer îmbogăţit cu ioni negativi. Rezultatul experimentului a fost edificator: şobolanii din a două cuşcă au trăit de trei ori mai mult decât cei din prima cuşcă.

Se pare, că în Rusia influenţa benefică a ionilor negativi din aer destul de cunoscută. Astfel, în unele instituţii medicale şi chiar firme, sunt folosite generatoare de ioni negativi pentru a îmbunătăţii calitatea vieţii şi randamentul celor ce lucrează în acele instituţii. O modalitate optimă este aceea, sa fie folosit un aparat combinat - un umidificator împreuna cu generatorul de ioni negativi (umiditatea aerului este necesară pentru ionii negativi).

Ca un fapt interesant, profesorul Korotkov menţionează faptul, că pinii au o caracteristică specială, şi anume, ei produc o cantitate disproporţionat de mare de oxigen activ sau încărcat comparativ cu alte plante.

Vorbeşti 10 minute la telefon şi suporţi o oră consecinţele nefaste

Prof. Korotkov, de asemenea, a studiat efectul nociv al telefoanelor mobile asupra stării energetice a corpului nostru. Echipa ştiinţifică condusă de el, a măsurat câmpul energetic din două grupuri de voluntari – în care cu toţii au avut telefonul mobil ţinut la cap, unii pornit, alţii închis. A fost remarcată o diferenţă semnificativă între cele două grupuri, dar şi particular între persoane. 10 % dintre subiecţii studiului au răspuns la radiaţiile de la telefonul mobil într-un mod foarte sensibil. La toţi "impactul" unei convorbiri de 10 minute a mai continuat încă o jumătate de oră până la o oră după încheierea convorbirii efective!!!

Korotkov recomandă pentru reducerea acestui efect nociv, folosirea un tip mai modern de aparat telefonic care emite mai puţine radiaţii şi foloseşte o frecvenţă GSM mai mare şi mai puţin dăunătoare organismului. În orice caz, merită să folosim hands-free-ul şi să păstrăm telefonul cât mai îndepărtat de trup (pentru femei în mod ideal, în geantă), sau cel puţin la o distanţă cât se poate de mare faţă de organele importante şi vitale ale trupului. Deci telefonul mobil nu numai ca nu are ce să caute lângă cap, dar nici la buzunarul de la piept sau, cum este la modă, în pantaloni lângă organele genitale!

Fie că ştim sau nu, ne influenţăm energetic unii pe alţii

La ora actuală Korotkov călătoreşte în jurul lumii şi măsoară amprentele energetice a diferitelor locuri, a vârfurilor de munte, a plantelor, a apelor, etc. În mod particular se concentrează asupra locurilor care sunt menţionate ca fiind "sfinte". Măsurătorile sale au confirmat, că aceste locuri au tipare energetice foarte speciale. Echipa sa a măsurat o energie mult mai mare, de exemplu, în mănăstirile din nordul îndepărtat al Rusiei. În schimb, la Macchu Picchu, din cauza vizitei constante a unui număr mare de turişti, el a fost nevoit să plece fără rezultate relevante. El afirmă că, energiile fiinţelor umane, mai ales atunci când la locul respectiv se află un număr mai mare de oameni, reprezintă un factor perturbator important în cazul măsurătorilor sale.

Experienţele lui Korotkov cu camera electrofotonică confirmă faptul, că atunci când oamenii se întâlnesc cu o intenţie sau emoţie puternică, cum ar fi iubire sau ură, ei se influenţează puternic unii pe alţii fără să fie mereu conştienţi de aceasta. Acest lucru a fost evidenţiat de el şi prin experimentul său numit "a vedea cu spatele", în care persoana monitorizată a fost de fiecare dată privită de la spate, fie de o persoană străină sau fie de una înrudită cu ea (de exemplu, logodnica/logodnicul). Astfel, rezultatele experimentului au arătat prin energiile observate în cadrul măsurătorilor, că persoana „privită” intens de la spate "simte" dacă la ea se uită un străin sau o persoană apropiată ei.

În concluzie, nu este nicio îndoială, că ne influenţăm reciproc la nivel energetic, fie că ştim sau nu ştim aceasta. Prin emoţiile negative nu ne facem rău doar nouă înşine, ci din păcate şi altora. Din fericire însă, aceeaşi lege a rezonanţei oculte, se aplică şi în cazul emoţiilor benefice, prin care ne "reîncărcăm" energetic, emoţional şi chiar spiritual unii pe alţii.

Evenimente

Curs Yoga[mai mult]
Curs de Ayurveda[mai mult]
Ziua Internațională Yoga[mai mult]
Săptămâna Spiritualităţii[mai mult]
Săptămâna Îngerilor şi a Arhanghelilor[mai mult]
Curs de comuniune cu entităţile angelice[mai mult]
[toate evenimentele]