Sărbătoarea de a fi tu însăţi

de Aida Călin

Societatea actuală este axată pe valori artificiale care au prăbuşit punţile de legătură cu aspectele sufleteşti şi spirituale. Multe femei se iau la întrecere pentru a fi „cea mai sexy”, „cea mai apreciată sau cea mai curtată”, „cea mai şi cea mai…”.

Rareori auzim despre acelaşi spirit de competiţie pentru „cea mai spirituală”, „cea mai generoasă” sau „cea mai plină de iubire”. Toate bune şi frumoase dacă întrecerea s-ar desfăşura ca joc ce ne impulsionează să evoluăm, o încurajare către „mai mult” şi „mai bine”.

Dar este vorba de o concurenţă anapoda, iar unele femei hrănesc mentalitatea aceasta distructivă. „Să fiu mai frumoasă decât ea. Sau dacă nu mai frumoasă, măcar mai bună în ceea ce fac…” Acest conflict interior este sursa unor stresuri şi frici majore în viaţa multor femei. Lupta nu face decât să amplifice tensiunea.

Acceptarea de sine aduce fericirea

Putem alege - ne lăsăm pradă acestor frici care dăunează echilibrului nostru emoţional - sau ne bucurăm de partea luminoasă a fiinţei noastre, descoperind ceea ce suntem cu adevărat.

Acceptă-te aşa cum eşti, sau după o vorbă românească, „aşa cum te-a lăsat Dumnezeu”. Desăvârşeşte-te şi îmbunătăţeşte-ţi condiţia de femeie în această lume. Trăieşte în armonie cu totul şi fii tu însăţi! Fericirea ta depinde în primul rând de tine. Trăieşte la maxim, descoperă-te şi fii femeia care eşti deja.

Înţelepţii ştiu că fiecare fiinţă din univers este unică şi irepetabilă. Fiecare fiinţă este un miracol. Descoperă în această unicitate misterul, fascinaţia. Descoperă Eternul Feminin care se ascunde în fiinţa ta. Atunci când intri în contact cu dimensiunea cea mai vie, cea mai adâncă, dimensiunea sacră a sufletului tău, cei din jur o vor remarca încântaţi.

Exerciţiu de minunare

De fiecare dată când mergi pe stradă priveşte plină de admiraţie femeile întâlnite. Vei vedea că oricare dintre ele emană o frumuseţe aparte, acel ceva care îi dă strălucire şi o face să fie unică. Repetând timp de o săptămână, zilnic, acest exerciţiu simplu vei sesiza că temerile şi geloziile se estompează şi vei descoperi în femeile din jurul tău nişte aliate pentru o viaţă mai plină, pentru o lume mai bună.

Sursa: venus.org.ro

Evenimente

Curs Yoga[mai mult]
Curs de Ayurveda[mai mult]
Ziua Internațională Yoga[mai mult]
Săptămâna Spiritualităţii[mai mult]
Săptămâna Îngerilor şi a Arhanghelilor[mai mult]
Curs de comuniune cu entităţile angelice[mai mult]
[toate evenimentele]