Natarajasana

Nataraja

În tradiţia orientală Nataraja este numele zeului Shiva, care dansând manifestă universurile.

[mai mult]

Chakrasana

chakrasana

Această postură elasticizează coloana vertebrală care în concepţia yoghină este axul vital al vieţii.

[mai mult]

Bhujangasana

bhujangasana

În limba sanscrită bhujanga înseamnă cobră. Această asană se numeşte postura cobrei, deoarece, atunci când este executată se aseamănă cu o cobră cu capul ridicat, gata de atac.

[mai mult]

Badrasana

În limba sanscrită badra înseamnă tron.

Această asană se poate executa foarte uşor, însă trebuie să avem grijă, să menţinem spatele, coloana vertebrală dreaptă, iar gîtul şi capul în prelungirea coloanei vertebrale.

[mai mult]

Ardha Matsyendrasana

Ardha înseamnă jumătate, iar Matsyendra înseamnă Domnul peştilor.

Matsyendrasana şi Ardha Matsyendrasana şi-au primit numele după marele yoghin Matsyendranatha, care stătea cu preponderenţă în această postură în această postură. În general se ştie că starea de sănătate a coloanei vertebrale se reflectă asupra stării fizice a întregului corp.

[mai mult]

Ardha Chandrasana

ardhachandrasana

Ardha înseamnă în limba sanscrită jumătate, în timp ce Chandra este numele zeiţei Lunii. Ardha Chandrasana înseamnă deci postura semilunii. Această postură face parte dintre asanele cu flexia către în spate.

[mai mult]

Ştiinţa yoghină a posturilor corporale

Poate aţi observat uneori că stările psihice ne influenţează atitudinea corporală: descurajarea ne face să ne lăsăm umerii şi să aplecăm capul, pe când entuziasmul face să ne îndreptăm spatele şi să avem ochii strălucitori. Întotdeauna, în mod inconştient, ne modificăm poziţia trupului în funcţie de starea psihică pe care o trăim. Acest lucru însă acţionează şi invers: putem să ne folosim de anumite poziţii corporale pentru a ne modifica stările psihice.

[mai mult]

De ce să practicăm yoga?

YogaSunt multe răspunsuri la această întrebare. Putem enumera sute de motive pentru a practica yoga. Cel mai simplu este că prin yoga putem deveni FERICIŢI. Toţi oamenii caută fericirea, dar de obicei, o caută în afara lor. Yoga ne ajută să înţelegem că FERICIREA trebuie căutată în noi înşine pentru că înseamnă, de fapt, armonia corpului, a minţii şi a sufletului. Practicând posturile yoga, exerciţiile de respiraţie şi meditaţia, poţi ajunge la acel echilibru fizic, psihic, mental şi spiritual care este sursa fericirii.

[mai mult]

Ce este Yoga?

YogaYoga este arta de-a trăi fericit şi sănătos, este o ştiinţă a conştiinţei, este o poezie a sufletului, o cale a cunoaşterii transcendentale. Ea se bazează pe principii universale şi metode practice care au transformat omenirea de-a lungul mileniilor. Cuvântul YOGA înseamnă în traducere românească a uni, a fuziona, a pune la unison – în acest caz microcosmosul fiinţei yoghinului cu Macrocosmosul şi cu energiile sale ascunse.

[mai mult]

Evenimente

Curs Yoga[mai mult]
Curs de Ayurveda[mai mult]
Ziua Internațională Yoga[mai mult]
Săptămâna Spiritualităţii[mai mult]
Săptămâna Îngerilor şi a Arhanghelilor[mai mult]
Curs de comuniune cu entităţile angelice[mai mult]
[toate evenimentele]